Kradou drogistické zboží po celé republice. Pátrá po nich policie

pachatelé krádeží v drogeriích po České republice (zdroj Policie ČR)

JIHOČESKÝ KRAJ – Jihočeští policisté pátrají po dvou mužích, kteří mají za první polovinu listopadu letošního roku na svědomí sérii krádeží v prodejnách s drogistickým zbožím. Pachatelé se zaměřují především na drogerii dm – drogerie markt a drogerii Teta. Není však vyloučeno, že pachatelé nemohli krást i v jiných drogeriích.

Jak uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík, způsob spáchání krádeží je u všech případů téměř totožný. „Do prodejny vchází dva muži, pravděpodobně cizí národnosti, kteří se prochází okolo regálů a v nestřežený okamžik si jimi vybrané zboží strčí pod oblečení a následně s ním bez zaplacení projdou kolem kasy ven,“ popsal mluvčí. Pachatelé se podle informací policie v rámci svých krádeží zaměřují především na zboží větší hodnoty, jako jsou například náhradní hlavice k holicím strojkům nebo náhradní hlavice k elektrickým zubním kartáčkům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jen v Jihočeském kraji se pachatelé dopustili nejméně třech krádeží. Kradli v Českých Budějovicích, v Českém Krumlově a v Táboře. „Stejné případy však máme hlášeny po celé republice. Dosavadním prověřováním případů bylo zjištěno, že se stejní pachatelé na území celé republiky dopustili nejméně osmadvaceti krádeží s celkovou škodou přesahující částku čtyři sta šedesát pět tisíc korun,“ sdělil Šupík.

V této souvislosti policisté pátrají po totožnosti obou mužů, které zachytila bezpečnostní kamera v jedné z drogerií dm – drogerie markt v Českých Budějovicích. „Zachyceno bylo také osobní vozidlo s cizí registrační značkou, ve kterém se pachatelé pravděpodobně pohybují. Dosavadním prověřováním bylo dále zjištěno, že pachatelé budou s největší pravděpodobností cizinci. Zda se na území republiky zdržují trvale, či zda k nám dojíždějí, je zatím předmětem prověřování,“ zkonstatoval policejní mluvčí.

osobní vozidlo s cizí registrační značkou, ve kterém se pachatelé pravděpodobně pohybují (zdroj Policie ČR)

Policie vyzývá majitele, či provozovatele ubytovacích zařízení, heren anebo nočních podniků, kteří případně muže na přiložených fotografiích poznávají, aby se se svými poznatky obrátili na kteroukoliv policejní služebnu anebo na linku tísňového volání 158. „Přihlásit se mohou samozřejmě i sami muži, kteří se na zveřejněných fotografiích poznají. Dále v této souvislosti hledáme další případné poškozené, kteří se stali oběťmi podobného jednání,“ dodal Šupík.