Písek bude od příštího roku poskytovat finanční příspěvek novorozeným občánkům

ilustrační foto (zdroj pixabay.com)

PÍSEK – Město Písek, ve snaze pomoci rodinám vyrovnat se s neustále se zvyšujícími náklady, začne od příštího roku poskytovat příspěvek ve výši dva tisíce korun nově narozeným občánkům. Další dva tisíce korun na novorozence chce získat z dotačního programu Jihočeského kraje.

Jak uvedla mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová, tento program na podporu narozených dětí je vyhlášen do konce roku 2024. „Pokud město se žádostí u kraje uspěje, bude moci každého malého Písečánka, který bude mezi občany města Písku přijat během slavnostního obřadu vítání občánků, obdarovat čtyřmi tisíci korun,“ doplnila mluvčí radnice. Dosud jim město věnovalo jen hmotný dárek v celkové hodnotě 500 korun. Ročně Písek mezi své občany přivítá kolem 300 dětí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Podmínkou pro udělení finančního příspěvku je osobní účast na slavnostním přijetí a aby mělo miminko v den narození i v době konání obřadu vítání občánků trvalý pobyt v Písku,“ uvedla Jana Vlášková z odboru školství a kultury. Finanční příspěvek se bude vyplácet pouze bezhotovostně. Přihlášky na vítání občánků zájemci od ledna najdou na webových stránkách města, budou také připraveny k převzetí na recepcích či oddělení matriky Městského úřadu Písek.