Vsetín rozdělí v příštím roce přes čtrnáct milionů mezi Diakonii či Charitu

Zdroj: Vsetín

VSETÍN – Vsetínští zastupitelé na prosincovém zasedání schválili rozdělení financí do sociálních služeb. Do těch celkově poputuje 14,4 milionů korun.

„Dotační titul byl oproti minulému roku navýšen o více než tři miliony korun na rekordní částku 14,4 milionu korun. Více než půl milionu korun jsme ponechali jako rezervu, díky které podpoříme posílení kapacit terénních sociálních služeb především pro seniory a lidi se zdravotním postižením, “ uvedl místostarosta Jiří Růžička.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Celkem 12,5 milionu poputuje do pečovatelských služeb pro seniory, kdy si žádost podalo 12 subjektů, které provozují 42 sociálních služeb. Dalšího 1,3 milionu korun získají státní neziskové organizace, mezi které spadá mateřské centrum, vzdělávací organizace pro seniory a osoby se zdravotním postižením či dobrovolníci. Mezi ty, jejichž žádost uspěla v dotačním řízení, patří například Diakonie Vsetín, Auxilium, Elim Vsetín, Azylový dům pro ženy a matky s dětmi, Charita Vsetín, Domov Jitka a také třeba Rodinné mateřské centrum Sluníčko.