Chlapec při cestě do školy přeletěl přes kapotu auta

Foto ilustrační: Pixabay

NOVÝ JIČÍN – K nepříjemné srážce mezi přecházejícím chodcem a řidičem automobilu došlo v ranních hodinách. Třiapadesátiletý řidič na přechodu pro chodce, zřejmě přehlédl čtrnáctiletého chlapce, který zrovna mířil do školy. Chlapce museli ošetřit zdravotníci.

Hoch si to před sedmou hodinou ranní mířil od centra do Školy Tyršova, když ho na přechodu pro chodce mezi ulicemi Slovanská a Tyršova srazil řidič ve vozidle Volkswagen Sharan. Muž v automobile jel od ulice Palackého směrem ke křižovatce Generála Hlaďo. Chlapec po srážce přeletěl přes kapotu auta na zem.

Zraněného ošetřili zdravotníci s poraněním pánve a zad. „Sanitka ho převezla do novojičínské nemocnice,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Nikdo další se naštěstí nezranil. Řidič nepožil před jízdou žádné omamné látky ani alkohol. „Pokud máte k nehodě jakékoliv informace kontaktujte novojičínské dopravní policisty, nebo zavolejte na bezplatnou linku,“ dodává mluvčí policie René Černohorský. Volejte na číslo 974 735 651 nebo na bezplatnou linku 158. Škoda na majetku je ve stovkách korun. Nehoda se stala ve středu 11. ledna.