Po třech letech se opět Východočeské divadlo změní v taneční sál

Divadelní bál: Zdroj Východočeské divadlo Pardubice

PARDUBICE – Po covidové přestávce si můžete přijít zatančit na divadelní ples, který se koná už v sobotu od sedmi hodin večer v historické budově Východočeského divadla. Tentokrát nese název Renesanční divadelní bál.

Pardubičtí herci zvou své příznivce na divadelní ples, který budou moderovat dvě herecké dvojice – Martina Sikorová s Tomášem Lněničkou a Petra Janečková s Ladislavem Špinerem. „Renesance je dobou znovuzrození, obnovy, nových začátků a nadějí. A takový má být i náš ples. Tanečníci se vrátí na jeviště, které se na jeden výjimečný večer znovu stane tanečním parketem,“ uvedla dramaturgyně divadla Jana Uherová.

K tanci zahraje známé pardubické uskupení UŠI Music Band a zazpívají i členové uměleckého sboru Východočeského divadla. Pozdě večer zahraje kapela Partyleaders. Uvidíte i kouzelníka, své taneční umění předvede Jitka Boháčová a Jiří Bělohlávek – dvojnásobní medailisté MS latinsko amerických tanců, předtančení předvede TK Chvaletice. A třešničkou na dortu se stane vyhlášení výsledků divácké ankety o nejoblíbenějšího herce Východočeského divadla roku 2022.