Stavba části dálnice začne ještě letos

Foto ilustrační

TRUTNOV – Již začaly přípravné práce na rozsáhlé investiční akci za poslední roky, která je zároveň i jednou z nejsložitějších. Pokud vše půjde podle plánu, hotovo by mělo být do čtyř let.

Tento čtvrtek proběhla diskuze o stavbě hraničního úseku D11, pro ŘSD se jedná o největší investici za posledních zhruba patnáct let. Náklady si vyžádají ve výsledku částku třináct miliard korun. Jde také o jednu z nejkomplikovanějších staveb, především kvůli tunelům a mostním konstrukcím. Letos by mělo ředitelství získat všechna stavební povolení na hlavní trasu. Stavba by měla být zahájena na konci roku, dokončení by mělo proběhnout v roce 2027. Nyní probíhají přípravné práce jako např. kácení stromů, na jaře začne probíhat archeologický průzkum. „Starostové dotčených obcí se na nás často obraceli, že nemají dostatek informací o průběhu příprav a termínech zahájení a dokončení dálnice. Proto jsem požádal generálního ředitele ŘSD, aby přijel a informoval nás osobně. Myslím si, že i pro něj šlo o zajímavou zpětnou vazbu, co jednotlivé obce trápí, jaké jsou jejich obavy a jaká řešení navrhují,“ dodává starosta Trutnova Michal Rosa.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.