Muzejní odpoledne s loutkovým divadlem zabaví nejen děti

Zdroj: Moravské zemské muzeum

Brno – Moravské zemské muzeum vás zve na Muzejní odpoledne s loutkovým divadlem. V rámci programu zhlédnete rozsáhlou sbírku loutek, podíváte se na tradiční i pouliční loutkové divadlo a dozvíte se také spoustu zajímavých informací. Na akci jsou zváni nejen ti nejmenší!

Program:
Prohlídka expozice Loutkářské umění – rozsáhlá sbírka vám ukáže nejen typické loutky, dekorace a divadla, ale přiblíží vám i sociální původ, společenské postavení a zázemí tvůrců.

Teatro Pimprle (CZ): Isabela Ultramarine – v autorském komorním pouličním loutkovém divadle se vám představí atraktivní Isabela Ultramarine, loutka-malířka, která pro vděčné publikum kouzlí barevné obrázky. Principálem Teatro Pimprle, současně také autorem, režisérem, loutkoherce a scénografem v jedné osobě je František Petrák, výtvarník z Luhačovic.

Teatro Carnevalo (SK): Gašparko a zázračná skrinka – divadlo Juraje Hamara inspirované tradiční maňáskovou postavou Gašparka. Užijte si komické představení plné známých protagonistů.

Juraj Hamar, Jaroslav Blecha (SK, CZ): Loutky se představují – zde uslyšíte vyprávění o varietních, neboli akrobatických loutkách. Autor expozice Jaroslav Blecha spolu se svým slovenským kolegou Jurajem Hamarem vám je také předvedou v akci za doprovodu stylové heligonky.

Na závěr si děti mohou pohrát s loutkami v herně, nebo si vybarvit a odnést domů omalovánku či vystřihovánku.

Muzejní odpoledne s loutkovým divadlem se koná v sobotu 11. února 2023 od 14.00 v Paláci šlechtičen, Kobližná 1, Brno. Přijďte také a užijte si příjemné odpoledne!