V tmavém oblečení za tmy a po špatné straně. Řidička na Hranicku srazila neviditelného chodce

Foto Policie ČR

HRANICKO – V nemocnici skončil včera večer 67letý muž, který šel pěšky po silnici na Hranicku. Řidička Fiatu chodce, který šel po špatné straně a podle slov řidičky byl téměř neviditelný, přehlédla a srazila.

Ve Fakultní nemocnici Olomouc skončil včera večer 67letý muž, který šel pěšky po pravé straně silnice směrem od Všechovic na Kelč na Hranicku. “Ve stejném směru jela řidička ve vozidle Fiat a chodce, který byl dle jejich slov téměř neviditelný, přehlédla,” uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Řidička do muže narazila pravou přední částí auta a ten po střetu skončil zraněný v příkopu. Na místě ho ošetřila osádka sanitky a převezla do Olomouce. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 100 000 korun. Alkohol byl u řidičky vyloučen dechovou zkouškou a u chodce byl z důvodu neschopnosti provedení dechové zkoušky nařízen odběr krve v nemocnici. “Kdo bude označen za viníka nehody, je nyní předmětem dalšího šetření,” uzavřela Zajícová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Policie připomíná, že chodec, který jde za snížené viditelnosti mimo obec při kraji silnice, která není souvisle osvětlena veřejným osvětlením, musí mít na sobě viditelně umístěné prvky z reflexního materiálu. Za nedodržení této zákonné povinnosti hrozí „neviditelnému“ chodci až dvoutisícová pokuta, která je ovšem zanedbatelná proti tomu, když už dojde k vážnému úrazu díky vlastní lhostejnosti a pocitu nezranitelnosti.