Maminky dostanou v jihlavské porodnici dárek na památku, otisk nohy miminka

Foto: Nemocnice Jihlava

JIHLAVA – Jihlavská nemocnice nabízí novopečeným maminkám jednu novinku. Spolu s děťátkem si domů odnesou památeční kartičku s otiskem jeho nožiček, kterou si poté mohou vložit do vzpomínkové knihy, nebo zarámovat.

„Chtěli jsme, aby si rodiče společně s miminkem přinesli z porodnice domů i nějakou drobnost od nás. Kartička s otiskem nohy jejich miminka to přesně splňuje. Od maminek víme, že právě otisk mají doma v plánu, tak snad tuto novinku přivítají,“ říká primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra Herboltová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Otisk nezávadnou barvou provedou zdravotní sestřičky z novorozeneckého oddělení. „Kartička jde potom zarámovat, nebo vložit do knížky jako vzpomínku na jeden z nejdůležitějších životních okamžiků. Chceme i tímto poděkovat, že si rodiče vybrali právě naši porodnici,“ dodává primář dětského oddělení Martin Zimen.

V letošním roce se v jihlavské nemocnici dosud narodilo 129 dětí, za celý loňský rok to bylo 1272 dětí. Plná čtvrtina maminek, které si zvolí zdejší porodnici, není z Jihlavska.

Foto: Nemocnice Jihlava
Foto: Nemocnice Jihlava