Muž řádil v zahrádkářské kolonii v Přerově. Pojedl, popil, pozvracel se a nakonec skončil v policejní cele

ilustrační foto Shutterstock

PŘEROV – Do obytných chat v zahrádkářské kolonii Staré rybníky v Přerově se během víkendu někdo vloupal. Pojedl a popil co hrdlo ráčí, jeho útroby se ale s takovým množstvím nedokázaly srovnat a všeho se zase zbavily. Majitelce chaty takto poškodil několik koberců, deku, polštáře a matraci.

V pondělí krátce po poledni policie dostala oznámení a vyrazila vy do zahrádkářské kolonie Staré rybníky v Přerově, kde měl někdo během víkendu vniknout do obytných chat. Při kontrole násilně otevřených chat policisté narazili na pachatele, který byl ve značně podroušeném stavu. Muže zadrželi a převezli na služebnu, kde skončil v policejní cele.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Šetřením na místě se zjistilo, že do jedné chaty se dostal po rozbití okna. Ruku prostrčil dovnitř,  okno otevřel a prolezl jím. V kuchyni našel dva oplatky, které spořádal a na kamnech si uvařil čaj. Vypil i decku bílého vína, kterou v chatě našel. Pak přešel na jinou zahradu, přelezl plot a dostal se na střechu přístřešku, kde prošlápl krytinu. Do chaty samotné a přístřešku na této zahradě se ale nedostal. Nejvíc škody, hlavně na poškození, způsobil v chatě seniorky. Do té se dostal stejným způsobem jako v prvním případě. Snědl a vypil téměř všechno, na co narazil. V útrobách jeho těla zmizelo několik konzerv zeleniny, fazolí, čočky a paštik. Některé pojedl jen z části a některé zkonzumoval až do dna. Ani nalezenému alkoholu, konkrétně dvěma litrům slivovice, třem lahvím Martini a láhvi Prosecca se zrovna nevyhýbal, některé láhve vyprázdnil úplně a jiné nechal nedopité.

“Jeho tělo spořádané jídlo a pití nedokázalo zpracovat a muselo ven horem i spodem. Bohužel ne ale v místnosti, která je k tomu určená,” uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Muž tak majitelce zničil několik koberců v přízemí i podkroví, deku, polštáře a matraci. Při svém řádění navíc ulomil ještě roh dřevěného stolu a od solárních panelů odpojil a dal do tašky dvě autobaterie. “Starší ženě tak způsobil škodu na poškození ve výši 14 700 Kč a na zkonzumovaných potravinách 2 020 Kč. Celková škoda, kterou napáchal ve všech třech případech, byla předběžně vyčíslena na necelých 19 000 Kč,” dodala Zajícová.

Co se týká zadrženého muže, nejednalo se o jeho první přešlap, protože v minulosti už měl se zákonem problémy a dokonce si několik měsíců pobyl za mřížemi. Dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 3, 47 promile alkoholu. Včera byl sice propuštěn, je ale podezřelý ze třech trestných činů.