Hasiči zveřejnili rozsáhlou ročenku o jejich činnosti v roce 2022

ilustrační foto: HZS JMK

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Minulý týden zveřejnili hasiči rozsáhlou ročenku o jejich činnosti v roce 2022. Tady jsou některá alarmující čísla z jejich statistiky.

V roce 2022 řešili hasiči o 930 událostí méně, než v předcházejícím roce. Evidují nejvíce zraněných osob (148) u požárů za posledních deset let a nejvíce zachráněných osob (137) u požáru za posledních 6 let. Zasahovali jsme u nejvyššího počtu požárů (2073) za posledních 10 let. Požáry způsobily nejvyšší škodu (406 mil. Kč) za posledních 6 let. Včasným zásahem jednotek se podařilo u požárů uchránit majetek za 1,8 miliard korun, což je nejvíce za 15 let. Zasahovali také u nejvyššího počtu (2508) dopravních nehod v historii Hasičské záchranné služby Jihomoravského kraje. „Další zajímavé informace najdete přímo v ročence a doplňujícím datovém sešitu,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.