V Třebíči dojde v březnu k omezení dopravy. Připraveny jsou objízdné trasy

ilustrační foto

TŘEBÍČ – Město Třebíč chystá kvůli rekonstrukcím dopravní omezení v křižovatce ulic 9. května – Račerovická – U Kuchyňky – U Obůrky a v ulici 9. května. Práce začnou v příštím týdnu a potrvají do července. Ulicemi U Kuchyňky a U obůrky řidiči neprojedou.

Náročná akce několika investorů je rozdělena do tří etap. V rámci první, která potrvá od 6. března do 2. dubna, proběhnou výkopové práce při výměně kabelů nízkého napětí v krajnici silnice v ulici 9. května (od křižovatky k bazilice). „Silnice bude obousměrně průjezdná, pouze s dopravním omezením. Úplná uzavírka bude v této etapě kvůli překopovým pracím v těsné blízkosti křižovatky, v ulicích U Kuchyňky a U Obůrky,“ uvedla mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Objízdná trasa uzavírky v ulici U Kuchyňky povede pro vozidla do 3,5 tuny obousměrně ulicemi Na Příkopech, Nová a U Kuchyňky. Vozidla nad 3,5 tuny pojedou po silnici č. II/351 (9. května, Žerotínovo náměstí, Komenského náměstí) a poté po silnici I/34 (Komenského náměstí, Masarykovo námětí, Bráfova ulice, Sportovní ulice) a po ulici Rafaelova.

Objížďka uzavírky v ulici U Obůrky povede obousměrně ulicemi Račerovická, Pod Kuchyňkou a Lesní – Lipová. Modré autobusy a autobusy městské dopravy budou jezdit v obou směrech ulicemi Táborská, Nová, Na Příkopech, Račerovická, 9. května a dále původní trasou.

Během druhé etapy, od 2. dubna, se práce na rekonstrukci vodovodu a kanalizace rozšíří v ulici 9. května až po baziliku sv. Prokopa. Ve třetí etapě bude uzavřena i ulice Račerovická a v červenci pak proběhne výměna asfaltového povrchu od ulice Račerovická a po celé ulici 9. května. „Po dobu prací bude v každém směru otevřen vždy jeden přechod pro chodce. O termínech následných etap akce budeme občany včas informovat,“ dodala mluvčí.

Investory připravované akce jsou: Svazek VaK Třebíč – vodovody a kanalizace, E.ON – výměna kabelů nízkého napětí a město Třebíč – pokládka kabelů pro nový semafor a kamerový systém a stavební úpravy křižovatky.

Uzavírka 1. etapa. Foto: Město Třebíč
Objízdná trasa 1. etapa – vozidla nad 3,5 t. Foto: Město Třebíč