VIDEO: Na přechodu v Slatině srazil seniora. Po nehodě zbaběle ujel

Zdroj: Policie JMK

BRNO – Od začátku týdne se dopravní policisté zabývají dodatečně nahlášenou dopravní nehodou, při které řidič škodovky srazil chodce.

V pátek odpoledne se odehrála dopravní nehoda osobního auta a chodce v brněnské Slatině. Na přechodu pro chodce na ulici Řípská poblíž místního obchodního centra srazilo osobní auto chodce. Po nečekaném střetu musel čtyřiasedmdesátiletý muž dokonce vyhledat lékařské ošetření. Podle policejního mluvčího Petra Valy se bohužel bezohledně zachoval šofér škodovky, který na seniora najel. Ani po viditelném tvrdém pádu staršího muže na zem řidič nezastavil a neposkytl mu první pomoc. Naopak z místa dopravní nehody řidič zbaběle ujel. Po ohlášení nehody dopravní policisté zjistili několik důvodů, proč ujel. Jeho automobil mimo jiné neměl tři roky platnou technickou kontrolu a neměl sjednanou ani pojistku. Navíc vůz nebyl evidován jako vozidlo taxislužby. „V souvislosti s dopravní nehodou policisté žádají případné svědky, kteří se jim ještě nepřihlásili, aby tak učinili na tísňové lince 158,“ požádal Vala. Ověřit si vozidlo taxislužby není složité, stačí znát registrační značku automobilu. Využít můžete Portál dopravy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.