Lávka za desítky milionů je již k dispozici

Foto: Oficiální www města Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Diskutovaná stavba lávky byla dokončena a nyní se po ní již mohou vydat jak pěší, tak i cyklisté. Více jak dvě třetiny nákladů ale šly mimo výdaje města.

Tento čtvrtek byla veřejnosti otevřena tolik diskutovaná lávka přes Labe poblíž budovy ČSOB. Jejím cílem bylo propojit kongresové centrum Aldis se Smetanovým nábřežím. Stavba byla zahájena na podzim roku 2021 a náklady se nakonec vyšplhaly až na necelých sto sedmdesát pět milionů korun. Více jak sto milionů však pokryjí dotace. „Zhruba před třemi lety začala u kongresového centra Aldis vznikat nová zóna, vybudována zde byla budova ČSOB a podmiňující stavbou v této oblasti, kromě zastávek MHD v Pilnáčkově ulici, byla právě lávka u Aldisu. Pokud by se nepodařilo stavbu lávky zahájit v určitém termínu, muselo by město uhradit pokutu ve výši zhruba patnáct milionů korun,“ upřesňuje za město Kateřina Rohlíčková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.