VIDEO: Rekonstrukce opavského zimního stadionu začne v dubnu

Autor: Quarta architektura

OPAVA – Rekonstrukce a přístavba zimního stadionu v Opavě může začít. Práce započnou v dubnu a hotovo by mohlo být do 780 dnů. Po dobu rekonstrukce bude k dispozici náhradní ledová plocha, kterou dělníci v současné době staví vedle fotbalového stadionu v Městských sadech. Hotová by měla být letos v létě.

Nevyhovující stav

Radní s hotovitelem stavby podepsali smlouvu ve středu 23. března. Opava se tak konečně zbaví zchátralého sportoviště, které dostane novou, moderní tvář. „Krytý zimní stadion v Opavě už léta nevyhovuje. Stavba je ve špatném stavu, neposkytuje návštěvníkům komfort, na který jsou zvyklí jinde. Město rozhodlo budovu z 50. let minulého století zásadně rekonstruovat a místo ní postavit moderní stadion, kde se kromě ledových sportů mohou pořádat i jiné sportovní, kulturní či společenské akce,“ řekl primátor Opavy Tomáš Navrátil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Starý zimní stadion v Opavě. Foto: Město Opava

Nové tribuny pro 2 tisíce lidí

Rekonstrukce začne demolicí budov, které nemají historickou hodnotu nebo nejsou potřebné. Dělníci odstraní  dodatečně postavené ocelové tribuny a také část restaurace, která je vysunutá do vnitřního prostoru. Betonové tribuny nahradí nové pro zhruba dva tisíce diváků. Zásadním úkolem obnovy areálu je vytvoření sportovního a wellness zázemí v moderní třípatrové budově.

Lamely budovy budou podsvícené a celý areál tak bude moci být při slavnostních příležitostech celý osvícený. Efekt by měl přitáhnout návštěvníky stadionu.

Vizualizace nového zimního stadionu. Autor: Quarta architektura

Firma v rámci stavy zdemoluje sousedící budovu bývalého autosalonu. Zhotovitel počítá i s celkovou revitalizací budovy, a také případnou přístavbou. Dojde i na řešení kompletní energetiky budovy. Cena se pohybuje přes 370 milionů korun.