Dětské dopravní hřiště v Malenovicích zahajuje sezónu

Foto: město Zlín

ZLÍN – První děti si už brzy budou moct zařádit na dopravním hřišti v Malenovicích. Veřejnosti se letos poprvé otevře v sobotu 1. dubna a přístupné zůstane až do 31. října.

Hřiště slouží k dopravní výchově dětí z mateřských a základních škol i návštěvníkům z řad široké veřejnosti. Využívat ho mohou děti, mládež či děti s rodiči v pondělí, středu a v pátek od 14 ho 18 hodin, v sobotu od 9 do 12 hodin a v neděli od 13 do 18 hodin. Při nepříznivém počasí bude hřiště uzavřeno. Dopravní prostředky ani přilby se zde nepůjčují.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Město dlouhodobě podporuje aktivity pro děti zaměřené na bezpečnost a prevenci nehodovosti v silničním provozu. Pro předškolní děti ze zlínských mateřských škol zajišťuje výuku na dětském dopravním hřišti v Malenovicích Odbor školství a sportu, oddělení dotací a prevence kriminality. Mimo to, město letos finančně přispělo provozovateli dětského dopravního hřiště částkou 50 tisíc korun. Podpořilo tím provoz hřiště pro veřejnost,“ uvedla náměstkyně primátora Martina Hladíková.

Zlínské dětské dopravní hřiště bylo dostavěno zhruba v polovině 70. let minulého století a k pravidelné dopravní výchově začalo podle dochovaných záznamů sloužit ve školním roce 1979/80. Provoz tehdy zajišťovalo Krajské dopravní středisko Brno. Od roku 2000, kdy sloučením Krajských dopravních středisek vzniklo Centrum služeb pro silniční dopravu Praha, přešlo do jeho správy i dětské dopravní hřiště ve Zlíně, a tak tomu zůstalo, s přestávkou v letech 2006 až 2009, dodnes.