Viceguvernér Rozvojové banky Rady Evropy Tomáš Boček navštívil Hradec Králové

foto: archiv Jan Holásek

HRADEC KRÁLOVÉ – Viceguvernér přijel se svým týmem na pozvání senátora Jana Holáska. Na společném setkání s představiteli veřejných i soukromých institucí probíhalo představení banky a možnosti případného financování velkých projektů v oblasti školství, sociální péče nebo regionálního rozvoje.

Seminář se uskutečnil tuto středu a byl určen pro představitele institucí Královéhradeckého a Pardubického kraje. O možnosti spolupráce se zajímal například radní z Pardubického kraje Ladislav Valtr, prorektor Univerzity Hradec Králové Michal Strobach, nebo třeba ředitelka Oblastní charity Aneta Maclová. Děkan Lékařské fakulty Jiří Manďák a Farmaceutické fakulty Jaroslav Roh z Univerzity Karlovy představili projekt MEPHARED II. Jde o novou společnou budovu pro Lékařskou a Farmaceutickou fakultu Univerzity Karlovy včetně nových vědeckých a výzkumných funkcí.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na semináři zaznělo mnoho konkrétních dotazů na možné financování projektů, které jsou ve fázi příprav nebo již mají všechna povolení a lze započít výstavbu.

„Setkání nebylo rozhodně poslední a budeme v podobných seminářích pokračovat. Jsem rád, že jsem pomohl v propojení odborníků v různých oblastech se zástupci banky,“ říká na iniciátor akce senátor Jan Holásek. Zástupci banky plánují pokračovat v informování hejtmanství a radnic velkých měst o možnostech spolupráce.