VIDEO: Muž je obviněn z vraždy dvou lidí ve Svitávce, pomohli jej vypátrat svědci

Foto: Policie JMK

BLANSKO – Policisté od středečního rána prověřují okolnosti zvlášť závažného trestného činu, ke kterému došlo ve Svitávce na Blanensku. Na místě zůstala násilně zabitá žena a její dospělý syn bez známek života. O případu jsme psali v článku.

Okamžitě po nahlášení nálezu zastřelených obětí spěchali do Svitávky policisté včetně speciální pořádkové jednotky a zásahové jednotky. Kromě kriminalistů na místě pracoval i krizový intervent, který komunikoval s rodinnými příslušníky obětí. Podle policejního mluvčího Pavla Švába se na základě zjištěných indicií policistům podařilo získat totožnost podezřelého. Na pro něj obvyklých místech se ale nezdržoval a policisté začali pátrat i za použití vrtulníku letecké služby také v dalších lokalitách. Prostřednictvím vyhlášeného celostátního pátrání se do akce zapojili i policisté po celé republice. Kolem čtrnácté hodiny v lese vypátrali opuštěné vozidlo. Zadržení pachatele urychlili svědci, kteří policisty nasměřovali do lokality, kde se muž ukrýval. Zadržen byl pod hrozbou namířené střelné zbraně. Při bezpečnostní prohlídce se zjistilo, že měl u sebe nůž. „V současné době probíhají procesní úkony, muž se k činu motivovanému osobními vztahy doznal, je obviněn z vraždy a hrozí mu trest odnětí svobody na 15 až 20 let případně výjimečný trest,“ doplnil Šváb.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.