Video: Pod vlivem drog a bez řidičáku ujížděl policistům přes 180 km/h

ilustrační foto

JIČÍNSKO – K události došlo tento čtvrtek krátce po půlnoci. Policisté se rozhodli zastavit ke kontrole osobní auto Audi A6, které zahlédli na kruhovém objezdu v obci Úlibice. Šofér se rozhodl ujet.

Pětatřicetiletý řidič sice na chvíli své vozidlo zastavil, ale jakmile viděl, že policisté vystoupili ze služebního vozidla a blížili se k němu, tak se rozjel a začal ujíždět ve směru do Konecchlumí.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V obci Konecchlumí odbočil do obce Kovač a následně jel směrem do obce Butoves. V obci Butoves řidič pronásledovaného vozidla odbočil a pokračoval zpět směrem k hlavní silnici. Následně mezi obcemi Kovač a Butoves v levotočivé zatáčce vlivem vysoké rychlosti nezvládl řízení, dostal smyk a skončil s vozidlem částečně mimo komunikaci,“ sděluje policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Policisté využili této chvíle a použili proti řidiči i spolujezdci donucovací prostředky hmaty, chvaty a hrozbu namířenou střelnou zbraní oba muže zajistili. Řidič vozidla byl vyzván k předložení dokladů, policistům předal pouze občanský průkaz a techničák. Řidičák nepředložil a hlídce sdělil, že ho nevlastní, což potvrdila i provedená lustrace.

Provedená dechová zkouška vyloučila přítomnost alkoholu, orientační test na přítomnost jiných návykových látek vyšel pozitivní na marihuanu a pervitin. Řidič byl proto vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření, které odmítl.  U 40letého spolujezdce policisté nalezli v plastové lahvičce zhruba 0,5 g pervitinu.

Policisté vše nahlásili na správní orgán a ten se bude dále celou věcí zabývat.