Nohu z plynu na Praze 12! Řidiče čeká do listopadu i otáčka přes koleje

Na Praze 12 si řidiči jedoucí do Komořan musejí zvyknout na novou dopravní situaci. / Ilustrační foto

PRAHA – Zmatky v automobilové dopravě mohou vznikat na Praze 12, kde Technická správa komunikací provádí od poloviny dubna rekonstrukci plynovodu na Komořanské ulici, o níž jsme již informovali. Nyní stavební práce pokročily do další fáze, což s sebou nese nová dopravní omezení.

Podstatu těchto omezení vysvětluje radnice Prahy 12 na svém facebooku i webu. „Důležité pro řidiče je, že ulice Zlochova nebude propojena na Komořanskou. Kdo tedy pojede do Komořan, musí dojet až na Generála Šišky, otočit se přes koleje u ulice Na Havránce, vrátit se ke Komořanské a tam se dát vlevo směrem na Komořany,“ popisuje vedení Prahy 12. Aby se řidičům nezamotala z těchto novinek hlava, mohou si dopravní situaci zobrazit v přehledné mapě přímo na webu městské části Praha 12. Doprava z Komořanské ulice je také počínaje dneškem převedena na „bypass“ na pozemky firmy Skanska. Druhá fáze oprav potrvá podle Technické správy komunikací až do 31. října.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.