Sváteční pondělí skončilo pro dva motorkáře cestou do nemocnice

Foto: HZS Zlínského kraje

ZLÍNSKO/VSETÍNSKO – Hned dvě vážné nehody motorkářů poznamenaly sváteční pondělí na silnicích ve Zlínském kraji. Jeden z nich skončil ve svodidlech, druhý zas pod koly auta.

V pondělí krátce před šestnáctou hodinou vyjížděli dopravní policisté k havárii motocyklu u Velkých Karlovic na Vsetínsku. „Dvacetiletý řidič motorky značky KTM při jízdě po komunikaci II. třídy ze směru obce Bzová-Soláň na Jezernou po projetí pravotočivé zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost a skončil ve svodidlech,“ vylíčil policejní mluvčí Radim Šiška.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo se vydali také hasiči z Karolinky a ze Vsetína. „Dobrovolní hasiči z Karolinky byli na místě jako první a ihned poskytli zraněnému motorkáři první pomoc. Poté připravili místo pro přistání vrtulníku. Lékař nakonec rozhodl, že stav zraněného muže nevyžaduje letecký transport a do nemocnice jel sanitkou,“ sdělil mluvčí hasičů Adam Fuksa.

Dechová zkouška alkohol u řidiče vyloučila. „Bližší okolnosti a přesnou příčinu nehody zjišťují dopravní policisté,“ dodal Šiška.

Foto: Hasičský sbor města Karolinky

Po nehodě v Machové utrpěl motorkář těžké zranění

Sváteční odpoledne pokračovalo další nehodou motorkáře, tentokrát v obci Machová na Zlínsku. K havárii vyrazili hasiči ze Zlína a Otrokovic. „První jednotka přijela současně se zdravotnickou záchrannou službou a zjistila dopravní nehodu motorky a jednoho osobního vozidla. Spolu se zdravotníky se hasiči věnovali těžce zraněnému motorkáři,“ vylíčil Fuksa.

Posádka osobního auta vyvázla bez zranění, z nehody byla ovšem silně rozrušena. „Hasiči poskytli řidičce posttraumatickou péči a dvěma dětem věnovali dráčky Záchranáčky. Poté hasiči provedli úklid vozovky pomocí sorbentu a následně se vrátili na základnu,“ uzavřel mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje