Páteční Muzejní noc láká i na Hučák

foto: ČEZ, a. s.

HRADEC KRÁLOVÉ – Letošní ročník celorepublikového Festivalu muzejních nocí 2023 se v Hradci Králové a okolí uskuteční už po šestnácté. Programy zapojených muzeí i galerie budou návštěvníkům přístupné zdarma. Na akci nemůže samozřejmě chybět ani Informační centrum Obnovitelných zdrojů a malá vodní elektrárna Hučák v centru města.

Akce se uskuteční již tento pátek 19. května 2023 od 18 do 24 hodin. „Prohlídky budeme mít každou půl hodinu tedy 18:00, 18:30, 19:00, 19:30…. Poslední prohlídka je ve 23:00. Malá vodní elektrárna Hučák je místo, kde se zabaví celá rodina! Malí energetici se vyřádí v dětském koutku, vyzkouší si jednu ze tří her ve virtuální realitě a budou svědky zábavných fyzikálních pokusů v naší laboratoři,“ láká k prohlídce regionální manažerka komunikace a mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy, Šárka Lapáčková Beránková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V Hučáku návštěvníci zjistí díky nespočtu interaktivních modelů, jak se vyrábí elektřina pomocí síly vody, větru, slunce a dalších čistých obnovitelných zdrojů. Třešničkou na dortu je návštěva původní zrekonstruované strojovny elektrárny, kde vyrábí elektrickou energii tři generátory.

Myslelo se také na děti

Dětské návštěvníky jistě přiláká krásný moderní dětský koutek, který kombinuje vzdělání se zábavou. Děti tam najdou edukativní stěnu, zkoušku vodivosti, fungování elektráren, obkreslovací led stůl s motivem elektrárny a skřítků Enerů, nabíjecí lavičku a lego stěnu.

Na Hučáku je k dispozici mobilního průvodce Smart Guide (aplikace na mobilu), která nabízí dva typy komentovaných audio tras, dlouhou a krátkou, které obě končí v Informačním centru uvnitř objektu.