Z Přerova do Oseku a zpět. Cyklostezka Bečva zahajuje sezónu

Cyklostezka
Foto Google Maps

PŘEROV – Zahájení nové sezóny na Cyklostezce Bečva je naplánováno na neděli 28. května, kdy se opět po roce uskuteční společná vyjížďka na kolech. Od startu do cíle urazí účastníci pohodových 22 kilometrů. Vítáni budou i ti, kteří dorazí s koloběžkami či na bruslích.

Akci pořádá město, které dlouhodobě podporuje jízdu na kole jako alternativu k cestování autem. „Hromadný start je naplánován na 9 hodin u přerovských tenisových kurtů. Cyklisté budou od 9.30 do 10 hodin očekáváni u Jadranu v Oseku nad Bečvou, kde bude kontrolní stanoviště. Tam dostane každý účastník poukaz na drobné občerstvení a dárek,“ uvedla Pavla Roubalíková z přerovského magistrátu. Do cíle, kterým je bufet na Laguně v Přerově, by měli účastníci dojet do 13. hodiny. V cíli pro ně bude připraven program, který pobaví děti i dospělé.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Město podporuje jízdu na kole nejen jako volnočasovou aktivitu, ale také jako prostředek k přepravě do zaměstnání. Aktuálně třeba probíhá akce „Přerov jede na kole“, která motivuje Přerovany k tomu, aby v průběhu května nechali svá auta doma a jezdili za prací na kole. Letos se do tohoto klání zapojilo 113 cyklistů, kteří jsou součástí 26 pracovních týmů.