Před dvěma mateřskými školami ve Strakonicích přibydou nová parkovací místa

ilustrační foto (zdroj pixabay.com)

STRAKONICE – V ulici Holečkova před dvěma mateřskými školami se dlouhodobě řeší problém ranního parkování aut rodičů, kteří přivezou děti do školky. Absence parkovacích stání znemožňuje hladký průjezd ulicí. Na základě podnětu z dopravní komise rada města rozhodla a schválila realizaci úpravy parkování v ulici Holečkova.

V současné době je připravena projektová dokumentace a probíhá stavební řízení. To by mělo nabýt právní moci v červnu 2023. Následně dojde k vypsání veřejné zakázky na tuto akci. „Projektová dokumentace řeší vybudování sedmi nových parkovacích stání podél ulice Holečkova. Jedná se o silnici mezi dvěma mateřskými školami, kde není prostor pro parkování vozidel v ranních hodinách, kdy jsou děti přiváženy do mateřské školy. Po obou stranách vozovky jsou situovány málo využívané chodníky. Proto se nabízí řešení, jeden z chodníků ustoupí parkovacím místům,“ objasnila záměr mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Parkovací stání budou sloužit v pracovní dny v čase od šesti ráno do do čtyř hodin odpoledne ke krátkodobému parkování v délce maximálně patnácti minut. „Obousměrný průjezd ulicí se nezmění s tím, že u této komunikace zůstane zachován stávající jednostranný chodník pro pěší na straně vstupu do areálu Mateřské školy Holečkova. Stavební úpravou se vyřeší problém s parkováním v ranní špičce. Podnět na změnu vzešel z dopravní komise. Úprava pomůže rodičům dětí navštěvující Mateřskou školu,“ vysvětlila mluvčí radnice. Předpokládané finanční prostředky na realizaci jsou 1 189 432 korun včetně DPH.