Interaktivní LEGO výstava ve Žďáře nadchne malé i velké

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Nejen k vidění, ale hlavně ke stavění je určena LEGO výstava ze sbírky Michala Plose, která bude v úterý 30. května otevřena ve Žďáře nad Sázavou. Do světa barevných kostiček se můžete vydat kterýkoliv den od 10 do 17 hodin, otevřeno bude po celé léto.

Výstava LEGO AKTI-VITY se koná ve dnech 30. května až 31. srpna v prvním patře Domu kultury ve Žďáře nad Sázavou, vstup do budovy je bočním vchodem. Na stolech, ve vitrínách a policiích naleznou návštěvníci nejrůznější roboty, draky, lodě, auta, ale i filmové a pohádkové stavby. Jen u jejich prohlídky ale nezůstane. „U vystavených exponátů budou připraveny různé hledací úkoly. Najít spícího lego panáčka, hasiče, který zachraňuje z hořícího domu kotě nebo jenom okno, kde se svítí, ve stavebnici velké čtyři metry čtvereční, bude pro každého výzva,“ popisuje ředitelka příspěvkové organizace Kultura Žďár Tamara Pecková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Součástí výstavy je velká kostičková herna se třemi metry čtverečními prázdných desek a silnic, kde budou moci malí i velcí návštěvníci popustit uzdu fantazii. V rámci akce zároveň proběhnou workshopy s vedoucími Activu – střediska volného času, kteří vedou kroužek Lego stavění. „Bude-li o výstavu zájem, otevřeme také občerstvení, abyste hračičky mohli nechat stavět a vy nehračičkové si mohli vychutnat něco dobrého na zub,“ doplňuje Tamara Pecková.

Za jednu návštěvu, která zabere asi dvě hodiny času, zaplatí dospělý 50 korun, vstupné pro dítě je 40 korun.