V Litovli vznikne nové parkoviště

Fotky a zdroj: Městský úřad Litovel

LITOVEL – Na travnaté ploše u Svatojánského mostu v Litovli, která v současné době nemá žádné využití, mají vzniknout nová parkovací stání. Stavební práce začnou 14. června, hotovo by mělo být v září.

Na křižovatce ulic Vítězná a Sušilova v Litovli vzniknou nová parkovací stání. Místo nevyužívané travnaté plochy se vybuduje 46 kolmých parkovací stání, z toho 3 místa pro osoby s omezenou schopností pohybu. Město chce tímto zajistit dostatečný počet parkovacích míst pro návštěvníky města a obyvatele okolních domů. Plocha parkoviště se dá využít i pro různé kulturní akce. Součástí projektu je také veřejné osvětlení. “Projekt počítá se zachováním zelených ploch a v podzimních měsících město zajistí výsadbu nových stromů,” píše se na webu města. O dalším průběhu stavby a souvisejících omezeních bude město informovat v Litovelských novinách.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Práce začnou 14. června přípravnými zemními pracemi. Parkoviště vybuduje vítěz výběrového řízení, společnost KARETA ve smluveném termínu od června do září.