Řidiči pozor! Nastanou omezení v dopravě kvůli stavbě nového kruháče

Zdroj: Krajský úřad Pardubice

LÁZNĚ BOHDANEČ – Stavaři začnou devatenáctého června pracovat na stavbě kruhového objezdu na příjezdu do Bohdanče. Jeho úkolem je zklidnit dopravu ve městě a zvýšit bezpečnost motoristů, chodců i cyklistů.

Na křižovatce u příjezdu do města a u benzinky se v minulých letech stalo mnoho dopravních nehod, některé s vážnými následky. Po výstavbě kruháče se má doprava zklidnit a zajistit, aby řidiči vjížděli do Bohdanče menší rychlostí. „V červnu se začne stavět nový kruhový objezd v místě křížení silnic II/211 a III/361. Silnice druhé třídy pokračuje směrem na Rohovládovou Bělou a slouží i jako přivaděč na dálnici. Silnice třetí třídy potom  vede do Neratovské dubové aleje, která je oblíbenou spojkou pro cyklisty a výletníky,“ objasnil náměstek hejtmana Pardubického kraje pro dopravu Michal Kortyš. Objezd zajistí bezpečnost v daném úseku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vjezd do města hlídají strážníci nejen kvůli nákladní dopravě, ale i kvůli rychlosti. „Doufám také, že kruhový objezd otráví řidiče kamionů, kteří i přes zákaz stále projíždějí naším městem, i když v nižším počtu, než tomu bylo v minulých letech,“ řekl starosta města Josef Štěpanovský. V současnosti se o vjezd pokouší skoro deset až patnáct kamionů za den. Dříve jich městem projížděly stovky. Jedná se také o tom, že se zřídí linka MHD, která by vedla k mlýnům a okružní křižovatka tak zajistí bezpečný výjezd trolejbusů z točny. Celá stavba vyjde na necelých deset milionů korun bez DPH.

Omezení v dopravě:

Informace o omezení v dopravě

19. 6. – 2. 7.

Úplná uzavírka odbočení ze silnice II/211 směr silnice III/0361 na Neratov a pravý jízdní pruh ze směru od Bukovky do Lázní Bohdaneč.
Silnice II/211 Lázně Bohdaneč – Bukovka bude průjezdná pouze pro vozidla do 12 t a to kyvadlově – řízeno semafory. Pro vozidla nad 12 t bude vyznačena objízdná trasa

3. 7. – 13. 8.

Silnice II/211 Lázně Bohdaneč – Bukovka bude uzavřena úplně, a to nadále i ve směru na Neratov. Průjezdná bude pouze pro vozidla do 12 t a šíře 2,2 m po staré silnici za benzinovou čerpací stanicí a to kyvadlově – řízeno semafory. Pro vozidla nad 12 tun bude vyznačena objízdná trasa