Nakladač skončil v potoce koly vzhůru

Foto: HZS Zlínského kraje

VSETÍNSKO – Z neobvyklé šlamastyky pomáhali dnes dopoledne hasiči řidiči nakladače. Ten v obci Kladeruby na Vsetínsku havaroval v potoce takovým způsobem, že se převrátil koly vzhůru do koryta potoka.

Po příjezdu hasiči zjistili, že neovladatelný stroj se jeho majitel snažil zastavit. To se mu však nepodařilo a skončil i s ním v potoce. „Otřesenému muži pomohli ven na břeh svědci nehody a položili ho na lavičku. Zraněného muže si převzala do péče posádka zdravotnické záchranné služby, která po ošetření řidiče odvezla do nemocnice,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pro hasiče však ten největší oříšek teprve začal, protože bylo potřeba dostat nakladač zpět na cestu. „V jejich silách nebylo možné stroj vytáhnout. Proto si velitel zásahu na místo povolal kolegy z hasičské stanice ze Zlína, kteří přijeli na pomoc s vyprošťovacím automobilem. Pomocí něho vytáhli nakladač zpět na cestu,“ vylíčila Javoříková.

Hasiči také museli do potoka dát sorpční hady, protože z vozidla vyteklo několik litrů provozních kapalin. Ty zasypali speciálním sorbentem a na místo přivolali zástupce životního prostředí.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje