Nad samaritánem drogové scény na Kolínsku spadla klec!

Ilustrační foto: unsplash

KOLÍN – Drogy bývají většinou synonymem obchodování, lukrativních zisků a zákonem zakázaných transakcí. Ale na Kolínsku objevili kriminalisté nezvyklý případ – jeden muž tu drogy rozdával bezplatně.

Kriminalisté sledovali 27letého muže od podzimu minulého roku. Fungoval jako distributor drog pro několik uživatelů na Kolínsku a také v různých místech po celé České republice. Od roku 2017 poskytl bez úplaty či výměnou za jinou věc  marihuanu nebo pervitin  zhruba ve dvou stech případech.

Tento neobvyklý případ otevírá ironickou perspektivu na kriminální obraz světa, kde se zdá, že se některá pravidla mohou otočit vzhůru nohama.

Muž, který by mohl být označen za něco na způsob „samaritána drogové scény“, se dopustil trestného činu. Policisté ho obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. I když se drogy předávají zdarma, právní následky zůstávají stejné. Obviněnému muži hrozí odnětí svobody na jeden rok až pět let. Zatímco představa samaritána může mít své zvláštní kouzlo, právní důsledky pro „šlechetného“ dealera mohou být vážné.