Řidička u Žďáru nezvládla řízení, prorazila svodidla a převrátila auto na bok

Ilustrační foto

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Mezi Žďárem nad Sázavou a Vatínem  havarovala ve středu dopoledne devětapadesátiletá řidička osobního auta. Ženu převezli záchranáři do nemocnice, o auto, které zůstalo převrácené mimo silnici, se postarali žďárští hasiči.

K nehodě došlo ve středu 7. června krátce před jedenáctou hodinou dopoledne na silnici I/37. „Řidička jedoucí s osobním vozidlem Škoda od obce Vatín nezvládla řízení, vyjela mimo komunikaci, kde se vozidlo střetlo se svodidly a následně se převrátilo na levý bok,“ informovala mluvčí policie Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zraněnou řidičku ošetřili záchranáři na místě a poté převezli k dalšímu ošetření do nemocnice. „Na havarovaném vozidle hasiči provedli protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili. Po zadokumentování dopravní nehody policisty převrátili hasiči vůz zpět na kola,“ doplnila mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Přítomnost alkoholu policisté u řidičky dechovou zkouškou vyloučili. Škoda byla předběžně vyčíslena na 160 tisíc korun. Příčinu, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody policie šetří.