Hasičské stanice se otevřou pro veřejnost

foto: HZS Královéhradeckého kraje

KRÁLOVÉHRADECKO – Na co se každý rok těší malí i velcí fanoušci hasičské techniky a hasičiny vůbec – Dny otevřených stanic HZS Královéhradeckého kraje jsou tady! Brány všech stanic HZS HKK se pro veřejnost otevřou v neděli 25. června 2023, v pondělí 26. června jsou vítáni žáci škol z okolí.

Na všech stanicích bude k vidění hasičská technika, kterou disponujeme. Hasiči si často také připravují ukázky z jejich zásahové činnosti – například na obou královéhradeckých stanicích budou k vidění dynamické ukázky, jako je vyprošťování u dopravních nehod, záchrana z výšky nebo hašení hořícího oleje. Část činností si budou moci vyzkoušet i sami návštěvníci.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dny otevřených stanic jsou také unikátní příležitostí nahlédnout do speciálních polygonů pro výcvik hasičů – polygon pro činnosti ve výšce a nad volnou hloubkou v areálu stanice ve Velkém Poříčí a polygon pro simulaci složitých variant zásahů na stanici v Rychnově nad Kněžnou.

Nově se také zaměřujeme na zájemce o práci ve výjezdové jednotce na stanicích HZS. Na centrální stanici v Hradci Králové budeme mít připravené speciální stanoviště, kde získají všechny informace o práci hasiče, budou si moci vyzkoušet různé činnosti, ale třeba i silové fyzické testy.

Aktuální informace o časech otevření stanic a doplňkovém programu jsou k dispozici na hzswebu nebo na Facebookové události.