Máte rádi dobré pivo? Vychutnejte si ho v sobotu na Pardubickém pivním festivalu!

Zdroj: Východočeské muzeum Pardubice

PARDUBICE – Areál pardubického zámku letos už podruhé provoní české pivo. Na Pardubický pivní festival, který se uskuteční od dvanácti do osmi hodin večer, se můžete těšit v sobotu. Ochutnáte různé druhy piva a spoustu dobrot, které se k pivu velmi dobře hodí.

Na Pernštejnské hodování a Pardubický festival vína letos už podruhé naváže Pardubický pivní festival. Češi jsou totiž národ pivařů a jsou proslulí královstvím malých pivovarů. Na festivalu uvidíte několik regionální pivovarů, a to z Pardubic, Hradce Králové a z dalších obcí ve východních Čechách. „Dobré pivo je nutné zajíst chutným jídlem, o které se postarají prodejci s širokou nabídkou burgerů, sendvičů, grilovaného masa i vegetariánské kuchyně. Širokou paletu stánků doplní sladké pochutiny z medu, dále káva nebo limonády,“ sdělila mluvčí muzea Kateřina Procházková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Do zámeckého areálu s valy si můžete jít nejen odpočinout nebo si udělat piknik, ale také posedět na nádvoří a v parkánu. Odpoledne na festivalu bude patřit pardubickým kapelám Monantes a Endee.