Žena na náměstí ve Zlíně popsala lavičky a fontánku. A taky svého psa

Foto: MP Zlín

ZLÍN – Bizarní setkání zažili uplynulou středu strážníci na náměstí ve Zlíně. Žena tu totiž fixou popsala nejen lavičky, ale taky hlavu svého psa. O shledání s „královnou všech čmáralů“ vyprávěl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Představte si, že jste pes. Někde hluboko uvnitř víte, že před mnoha a mnoha tisíci lety váš předek žil jako divoký vlk ve smečce svých druhů. Pak některý z mnoha dávných předchůdců uzavřel vzájemně výhodné společenství s člověkem a cesty jinak odlišných druhů se spojily. Jako pes jste rád, že patříte mezi plemena, která ještě stále mají s původním vlkem alespoň něco společného.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ovšem pes si pána nevybírá. A tak máte místo pána paničku, kterou je osmadvacetiletá žena z okresu Vsetín. Jako správná panička a vůdkyně smečky by měla mít přehled, sílu, odvahu a důstojnost. No úplně asi ne, protože se občas dopouští něčeho, co s ní pak řeší nějací chlápci v uniformách, na které alespoň vrčíte. Nevadí, přesto ji milujete.

Ve středu 21. června si vedle ní a jejích divných kamarádů radostně cupitáte po náměstí až k lavičkám v jeho středu. Panička bere takovou divnou věc, teď už víte, že je to fixa. A jak to víte? Ta osoba, která je pro vás nejdůležitější na světě, vám totiž pokreslila hlavu.

Krátce po deváté hodině kontrolovala hlídka Městské policie Zlín skupinu sociálně nepřizpůsobených osob na zlínském náměstí Míru. Strážníci přitom zjistili, že jedna z přítomných žen, majitelka výše popsaného nebohého psa, popsala různými nápisy nejen lavičky a fontánku, ale také hlavu svého psa. Jeden z nápisů na lavičce byl „Promiň“. Jestli napsanou omluvu adresovala čtyřnohému příteli, žena neobjasnila. Strážníci jí ovšem vysvětlili, že je podezřelá z přečinu poškození cizí věci, a proto ji i s dosud nevypsanou fixou předali k dalšímu šetření republikové policii.

Foto: MP Zlín