Máte pro strach uděláno? Přihlaste se na noční běh lesem!

BOLETICE – Chodíte běhat ráno, nebo odpoledne? A večer jste to už zkoušeli? Teď máte možnost užít si jedinečnou atmosféru potemnělého lesa. Tam vás totiž zavede noční běh Běhej lesy. Tak jestli se nebojíte, sbalte kámoše, nebo rodinu, vyberte si trať a přijďte si jak neřízená střela zaběhat do vojenského újezdu Boletice.

Celkem si můžete vybrat ze čtyř tratí, které vedou po zpevněných lesních cestách. Troufnete si na tu nejdelší? Startuje ve 13 hodin, měří 43 kilometrů a má převýšení 936 metrů. Na její zvládnutí máte osm hodin. PVZP FénixRun přijde na řadu v 18 hodin, měří čtyři kilometry a má převýšení 84 metrů. Za tři hodiny byste měli zvládnout dvacetikilometrový běh s převýšením 399 metrů a startem v 19 hodin. Jako poslední bude odstartován v 19.10 hodin běh na čtrnáct kilometrů s vypsaným časem dvě a půl hodiny, během něhož zdoláte převýšení 255 metrů. Chcete dopřát pohyb i vašim dětem? Přihlaste je na dětský běh. Startuje v 15.30 hodin a na výběr máte 500 metrů, nebo kilometr.

Na start závodů Běhej lesy se vydejte 9. září k rybníku Olšina, který patří díky své nadmořské výšce k nejvýše položeným rybníkům v Čechách a nachází se ve stejnojmenné obci u Horní Plané na Českokrumlovsku. Na večerní závody se vybavte zejména funkční čelovkou, což bude organizátor kontrolovat. Areál se otevírá ve 12 hodin.