Máte rádi starou hudbu? Vydejte se na festival!

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Všichni milovníci staré hudby, zbystřete své smysly! V nejbližších dnech totiž dolehnou k vašim uším tóny středověku, renesance a baroka. Ty pro vás totiž chystá mezinárodní festival staré hudby Musica ad confluentem. Co si z Hudby na soutoku vyberete?

V kostele Panny Marie Růžencové na Žižkově třídě v Českých Budějovicích zahraje 8. září český soubor Capella Regia. Jeho repertoár tvoří především česká a středoevropská barokní hudba 17. a 18. století a zvláštní důraz klade soubor na duchovní dramata baroka a jejich scénické provozování.

Jak zní spojení hlasu s violou uslyšíte o týden později, tedy 16. září. Na Cantar alla Violla se vydejte do kostela Sv. Rodiny na českobudějovickém Senovážném náměstí.

Starou hudbu vidí jako něco svěžího, inspirativního a nadčasového německý Boulevard Baroque. Neuvěřitelný zážitek vás čeká 23. září v zámecké jízdárně Alšovy jihočeské galerie v Hluboké nad Vltavou.

Dalším českým zastoupením v programu jsou Irena Troupová a Michaela Koudelková. Přední česká sopranistka Irena Troupová vystoupí 14. října v kostele Panny Marie Růžencové na Žižkově třídě. Mezinárodní renomé si vydobyla nejprve na poli historicky poučené interpretace staré hudby a studium zakončila magisterskou prací zaměřenou na ornamentiku 17. století. Za flétnami Michaely Koudelkové se vydejte 25. října do obřadní síně radnice na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Věnuje se především interpretaci staré hudby a hraje na kopie dobových nástrojů.

Oslovil vás některý z koncertů? Pak buďte na místě včas, ať nerušíte ostatní v prožitku. Koncerty mezinárodního festivalu staré hudby Musica ad confluentem začínají vždy v 19.30 hodin.