Těžce opilá žena měla u sebe malého chlapce a tři lahve vodky

Ilustrační foto

BRNO – Znepokojivý pohled se naskytl hlídce v Zamilovaném hájku, kterou zde přivolali návštěvníci. Ti našli u ohniště silně opilou ženu, vedle které seděl pětiletý chlapec.

Nedaleko dětského hřiště seděla třicetiletá žena s odloženými třemi lahvemi vodky. Na otázky strážníků dokázala odpovídat, avšak seděla netečně a nebyla schopná vstát. Její pětiletý syn na tom byl s komunikací lépe, přesto se bál, co se bude dít. Hlídka s ním tedy navázala hovor o jeho oblíbených hračkách a zálibě v jízdě na koloběžce. „Matka nám tvrdila, že přišla o bydlení a nemá nikoho blízkého, kdo by jí mohl pomoci. Odmítli ji i v azylových domech,“ říká Jakub Ghanem, mluvčí brněnské policie. Hlídka se spojila s její příbuznou, která se však o ni nechtěla postarat kvůli opakovaným problémům. Jelikož matka nadýchala 4,5 promile, strážníci  případ oznámili republikové policii i sociálním pracovníkům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.