Krásná Pepina z Kerského lesa bojuje v superfinále ankety Strom roku!

Foto Nadace Partnerství / Tomáš Kalous

NYMBURK – Borovice Krásná Pepina roste už 230 let v Kerském lese.  Dnes ji snadno najdete na trase Naučné stezky Bohumila Hrabala. V anketě Strom roku letos postoupila do závěrečného superfinále. Hlasování tentokrát probíhá pouze týden od 2. do 8. října.

Letos je možné hlasovat podruhé. Dosud platilo, že z jedné e-mailové adresy lze svému favoritovi poslat jen jediný hlas. V superfinále můžete hlasovat ze stejného e-mailu znova – bez ohledu na to, jaký strom jste podpořili v předchozím hlasování.

…To bych prosil, to je krasavice, to je taková nádhera, když se díváte zespoda do její koruny a svítí slunce, tak se ta koruna podobá oknu Svatovítského chrámu, tak přesné jsou loukotě jejích větví, tak přesně se otáčí do kruhu v jednom rytmu… (Bohumil Hrabal)

Superfinále je tajné a počet hlasů je na webu ankety  v tuto chvíli skrytý. Hlasovat pro Pepinu můžete do neděle zde 

Vítězný strom, který postoupí do evropského kola ankety, oznámí Nadace Partnerství společně s generálním partnerem ankety minerální vodou Ondrášovka v úterý 24. října.
První tři stromy získají odborné ošetření. Strom na prvním místě získá ošetření od firmy Prostrom Bohemia. Stromy na druhém a třetím místě obdrží ošetření kořenovou injektáží od společnosti Groown.

V superfinále reprezentuje Středočeský kraj kromě Krásné Pepiny také Divadelní lípa v Týnci nad Sázavou na Benešovsku.

Foto: foto Nadace Partnerství / Tomáš Kalous