Opilý řidič měl problém udržet své auto na silnici. Skončil v policejní cele

ilustrační foto (zdroj shutterstock)

STRAKONICKO – Kličkující vozidlo neuniklo o víkendu pozornosti policejní hlídce v Blatné. Řidič měl na první pohled problém svůj automobil udržet na silnici. Policisté řidiče zastavili a vyzvali ho, aby se podrobil dechové zkoušce. To se muži povedlo až na několikátý pokus. Nadýchal téměř dvě promile.

V sobotu 7. října 2023 před devátou hodinou večer si policisté všimli řidiče, který vyjel z čerpací stanice směrem na Tchořovice. „Řidič měl na první pohled problém svůj vůz udržet ve svém jízdním pruhu a navíc ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Policisté řidiče osobního automobilu zastavili, aby jej zkontrolovali. Řidiče vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Řidič zpočátku nebyl podle informací policie schopný úspěšně zkoušku provést. Dýchnout do přístroje se mu podařilo až po několika pokusech. Nadýchal hodnotu 1,53 promile alkoholu v dechu. „Policisté navíc odhalili, že muž není držitelem řidičského oprávnění, vozidlo není pojištěno a navíc má na vozidle jiné registrační značky,“ doplnila Nováková.

Čtyřicetiletý muž skončil v policejní cele a čeká ho trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.