Peníze podvedené ženy vybral neznámý muž. Poznáte ho?

Ilustrační foto: Unsplash

NYMBURK – Kriminalisté šetří další internetový podvod, při kterém přišla o značnou částku tentokrát 33letá žena z Městce Králové.

Ženu telefonicky kontaktoval fiktivní pracovník banky, v níž měla své úspory. Nabídl jí zřízení úvěru ve výši 300 tisíc korun. I přesto, že žádný úvěr nepotřebovala, nechala se přesvědčit a dál jednala přesně podle instrukcí „bankovního úředníka“.

Na jeho doporučení si do svého PC stáhla aplikaci AnyDesk, která umožnila neznámému muži vzdálený přístup. Mohl tak nahlížet do celého jejího internetového bankovnictví.
Žena mezitím přeposlala v několika platbách finanční prostředky z úvěru, vše podle doporučení falešného bankéře, na nově zřízený, údajně bezpečný, bankovní účet. V ten okamžik také bohužel o všechny peníze přišla.

V rámci šetření se nymburským kriminalistům podařilo zajistit podobiznu osoby, která z nově zřízeného účtu, kam žena přeposlal peníze z úvěru, je vybírala z bankomatu .
S tímto mužem by kriminalisté rádi hovořili a zjistili, jakou roli v celém tomto dobře propojeném řetězci podvodného jednání sehrál.

Pokud někdo černovlasého maskovaného muže tmavší pleti ve věku 20 – 25 let pozná, kontaktujte policisty na lince tísňového volání 158.

Foto: Policie ČR