Ahoj jsem Vari, měřím 60 cm a vážím 5 kg, můžete si mě adoptovat

CHLEBY – V každé Zoo je to prima, ať je malá nebo velká, zvířátka prostě nezklamou. Pozvání přijměte od Zoo Chleby, která je u Nymburka a patří spíše mezi ty menší, zato jsou tam dvě Stará a Nová odděleny jsou silnicí a každá má vlastní vstupní turniket.

ADOPCE – V Zoo můžete adoptovat zvířátko. Je to vlastně dobrovolný příspěvek či peněžní dar zoologické zahradě, který slouží jako pomoc k financování chovu a krmení konkrétního daného zvířete. Dárce se tak stává symbolickým adoptivním rodičem.Lemur Vari černobílý má název podle svého zbarvení. Je střídavě černobílý – černý je obličej, vršek hlavy, ramena a předloktí, dlaňová část rukou, vnitřní strana a chodidlová část nohou a ocas. Vzhledem k dobré aklimatizaci a denní aktivitě bývá často chován v Zoo. Ovšem na své adoptivní rodiče, zde čeká další řádka zvířat, stačí se porozhlédnout.

AKCE – Tak například na 2. listopadu připravují v nové části Zoo akci s názvem Strašidelná procházka za Babou Jagou. Začátek je v 15:00 hodin nejprve se budou opékat buřty, poté následuje strašidelná procházka a návštěva Baby Jagy. Děti obdrží malou odměnu a mohou se těšit na malování na obličej. Vstupné je dobrovolné, akce se koná pouze za příznivého počasí. Přihlášení na lektor@zoochleby.cz nebo na telefonu 702 186 910.

Jaké expozice můžete navštívit? Tak například pavilon Angkor Wat pro gibony, akvárium Polabí – obří akvárium, které původně sloužilo filmařům k natáčení Vodníka z Erbenovy Kytice. Pavilon světově proslulého skotského cestovatele Dr. David Livingstone, slouží jako gepardí expozice a má i vnější část – výběh.  V expozici surikat mají neposedné šelmičky uprostřed výběhu vysoký kámen, který často využívají ke hlídkování a také sochu Křováka v životní velikosti. Foto koutek nebo třeba pavilon hovínek J tedy exkrementů zvířátek.

Velké dětské hřiště zabírá plochu okolo 1.100 metrů čtverečních – jde o hřiště dovednostní, zábavné, možná i trochu adrenalinové, zkrátka takové, kde děti musí prokázat nějakou zručnost a obratnost. Děti zde najdou více než 30 atrakcí a prolézaček. Otevírací doba v říjnu je od 9:00 do 17:00 hodin a v listopadu a prosinci od 9:00 do 16:00 hodin. V těchto měsících se vstupenky prodávají jen ve staré části zoo v automatické pokladně a nelze hradit platební kartou. Zoo Chleby má celkem 3 parkovací plochy