Přijďte do VIDA! science centra oslavit Světový den záchrany života a naučit se resuscitovat

Foto: VIDA! science centrum

BRNO – V pondělí 16. 10. je Světový den záchrany života. V tento den budou záchranáři opět pořádat velkou osvětovou akci, a už potřetí ve VIDA! science centru Brno (za zvýhodněné vstupné).

V sobotu 21. 10. a celý příští týden bude probíhat ve VIDA! science centru Brno osvětová akce ke Světovému dni zdraví, na kterou budou záchranáři zvát veřejnost. Od 10 do 17 hodin budou učit dospělé i děti, jak správně resuscitovat. Na místě budou mít také sanitku, kterou zájemcům rádi ukáží včetně vybavení. Na programu jsou i dvě dynamické ukázky, soutěž, návštěvníci si také budou moct vyzkoušet hovor na tísňovou linku 155 v simulovaném operačním středisku. Pro děti budou připraveni plyšoví psi Defíci, které mohou malí zachránci ošetřovat a obvazovat. „Vezmeme s sebou již tradičně i oblíbené plyšové sanitky pro ty nejmenší. A novinkou bude stanoviště, kde budeme zájemcům měřit tlak a zdravotníci si s nimi pohovoří o srdečních chorobách či o zdravém životním stylu,“ doplnila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.