Pátek na Kroměřížsku: Pro motorkáře letěl vrtulník, traktorista zůstal přes noc v příkopu

Foto: Policie ČR

KROMĚŘÍŽSKO – Víkend na Kroměřížsku se tentokrát neobešel bez vážných havárií. Motorkář bez přilby si přivodil tak vážná zranění, že ho záchranáři museli transportovat vrtulníkem do nemocnice. Těžkou noc měl zase řidič traktoru, který po havárii zůstal do rána zaklíněný pod strojem.

V pátek po 21. hodině vyjížděli dopravní policisté k havárii motorkáře do obce Koryčany. „Jednatřicetiletý muž se projížděl na krosovém motocyklu po místní komunikaci obce Koryčany bez nasazené ochranné přilby. Při průjezdu pravotočivé zatáčky nezvládl řízení a vyjel mimo silnici na travnatý pás skrze vzrostlé křoviny přímo do dřevěných dveří sklípku rodinného domu,“ popsal policejní mluvčí Radomír Šiška.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při havárii utrpěl zranění, se kterým byl transportován Leteckou záchrannou službou do brněnské fakultní nemocnice.

Foto: Policie ČR

Traktorista strávil noc v příkopu

Pro změnu v sobotu v ranních hodinách vyjížděli dopraváci k havárii traktoru do obce Loukov. „Policisté na místě zjistili, že čtyřiašedesátiletý řidič traktoru jel v pátek večer se svým traktorem po polní cestě v katastrálním území obce Loukov. Ten večer za dosud nezjištěných příčin vyjel v mírném klesání levotočivé zatáčky mimo polní cestu do hlubokého příkopu, čímž došlo k převrácení stroje,“ uvedl Šiška.

Muž zůstal pod traktorem zaklíněný celou noc. Až v sobotu v ranních hodinách ho nalezla manželka, která přivolala všechny složky integrovaného záchranného systému.

„Hasiči co nejrychleji stabilizovali traktor i přívěs a začali vyprošťovat muže, což se jim během krátké chvíle podařilo a zraněného si mohla do péče převzít posádka zdravotnické záchranné služby. Ta po ošetření převezla muže do nemocnice,“ přiblížila mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Velitel zásahu si na místo povolal vyprošťovací automobil ze Zlína, s jehož pomocí traktor i přívěs plný hnoje postupně vytáhli ven z potoka na cestu. „Dále se na místo dostavil zástupce životního prostředí, neboť došlo k většímu úniku provozních kapalin do vody. Ten rozhodl o dalším postupu. Uniklé kapaliny zasypali hasiči sorbentem a dalšímu šíření zabránili sorpčním hadem,“ dodala Javoříková.

Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK