Právě vzniká nově hřiště pro děti

Foto: Oficiální www města Dvůr Králové nad Labem

TRUTNOVSKO – Na části zahrady jedné z mateřských školek vzniká nové dětské hřiště, které by mělo být v provozu na jaře příštího roku. Kromě houpaček či věže se skluzavkou nabídne také populární mlhoviště.

V posledních dnech začaly úpravy části zahrady v areálu MŠ Elišky Krásnohorské ve Strži ve Dvoře Králové nad Labem. Zde má vzniknout nové dětské hřiště, které nabídne kromě herních prvků jako houpačky nebo skluzavka také vodní mlhoviště. V současnosti dochází k úpravě terénu, aby mohl být položen nový povrch. Revitalizace zahrady si vyžádá investici ve výši jeden a půl milionu korun, hřiště by mělo být dětem k dispozici na jaře. „Vzhledem k tomu, že některé hrací prvky byly na hranici životnosti, rozhodli jsme se revitalizovat danou část zahrady a nahradit stávající herní prvky. Mysleli jsme přitom i na bezpečnost dětí, proto bude plocha pod hřištěm z moderního povrchu na bázi gumy. Tím, že je povrch měkký, je mnohem bezpečnější než beton nebo asfalt. Dají se na něj aplikovat různé dětské motivy i obrázky a je prakticky bezúdržbový,“ dodává starosta města Jan Jarolím.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.