Radní zjišťují, jestli mají občané zájem o sdílená kola

Foto ilustrační

TRUTNOV – Sdílená jízdní kola šetří občanům nejen peníze i čas, ale umožňují jim se rychleji pohybovat po městě. Služba, která je nesmírně populární především mezi mladými, by mohla být zřízena také v Trutnově.

V současnosti chce trutnovská radnice zjistit, zda mají občané zájem o službu sdílených kol. Spustila proto anketu, ve které může veřejnost hlasovat až do neděle 19. listopadu. Kolo si lze zapůjčit pomocí aplikace v mobilním telefonu na některém ze stanovišť a pak ho zase na další stanoviště vrátit. Prvních patnáct minut jízdy mají zájemci zdarma, další jsou již za poplatek. Sdílená kola jim tak ušetří nejen čas a peníze, ale umožní jim rychlejší pohyb po městě. „Sdílená kola fungují v řadě měst a jedná se o službu, která je populární hlavně mezi mladými lidmi. Problémy v Trutnově jsou dva, a to delší zima se sněhem a hodně kopečků, ať člověk odbočí na jakoukoliv stranu z páteřní cyklostezky. Proto se snažíme zjistit zájem Trutnováků o tuto možnost pohybu po městě a proto jsou v nabídce i elektrokola. Myslím si, že tento způsob dopravy je zdravý, ekologický a má svoje kouzlo,“ upřesňuje místostarosta Tomáš Hendrych.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.