Kvůli technické závadě zůstal traktor na přejezdu v Mikulčicích. Vrazil do něj vlak

Foto: HZS JMK

HODONÍN – Ve středu před desátou hodinou dopoledne se stala na železničním přejezdu v Mikulčicích na Hodonínsku dopravní nehoda nákladního vlaku s traktorem. Nikdo se nezranil. Trať 330 byla po dobu šetření události uzavřena.

U obce Mikulčice na Hodonínsku zasahovali ve středu dopoledne jihomoravští hasiči po nehodě nákladního vlaku s traktorem na železničním přejezdu v Mikulčicích na Hodonínsku. Šlo o traktor autoškoly. Provoz na silnici i železnici byl v místě zastaven. Fotografie od hasičů pořízená po nárazu ukazuje, že závory byly dole. „Vzhledem k tomu, že se jednalo o střet v malé rychlosti, došlo jen k posunutí traktoru a poškození závory. Řidič traktoru i strojvedoucí se podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Cejnková. Z dosavadního šetření je podle ní patrné, že traktor měl technickou závadu. Porucha převodovky byla hned nahlášena a posádka v době střetu již v traktoru nebyla. Při nehodě se díky tomu nikdo nezranil. Správa železnic uvedla, že vlak u Mikulčic převážel nová auta. Díky včasnému informování o uvízlém stroji se nepoškodilo ani jedno.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.