Kvůli sněhové nadílce museli vyrazit hasiči ke dvěma bouračkám

foto: HZS Královéhradeckého kraje

KRÁLOVÉHRADECKO – Sníh začíná dělat komplikace v dopravě a hasičům tak začínají přibývat výjezdy. Taktová pro ně byla i uplynulá sobota v Deštném v Orlických horách a v Peci pod Sněžkou. U zásahu bylo zapotřebí také vyprošťovacího automobilu.

K první nehodě došlo na silnici II/311 z Deštného v Orlických Horách do Orlického Záhoří krátce po desáté hodině ranní. Jednalo se o střet autobusu a osobního vozidla. Naštěstí se při nehodě nikdo nezranil, v autobuse cestovali pouze dva řidiči.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Operační důstojník krajských hasičů na místo vyslal jednotku ze stanice Dobruška a dobrovolné hasiče z Deštného v Orlických horách. Komunikace byla obtížně sjízdná, proto hasiči museli cestou nasadit na cisternu sněhové řetězy,“ komentuje zásah mluvčí hasičů Martina Götzová. Pomocí navijáku bylo potřeba autobus odtáhnout od krajnice, aby bylo možné s osobním vozidlem odjet a silnici zprůjezdnit.

Další nehodu, kde bylo zapotřebí vyprostit vozidlo, které skončilo převrácené na boku mimo komunikaci, řešili hasiči v Peci pod Sněžkou. I tato nehoda obešla naštěstí bez zranění. Pomocí vyprošťovacího automobilu bylo auto vytaženo zpět na silnici. Na místě zasahovala jednotka z CHS Trutnov a dobrovolná jednotka Pec pod Sněžkou.