Řidič autobusu na přechodu přehlédl seniorku. Při střetu přišla o nohu!

Foto: Policie ČR

KLADNO – Poslední listopadový den krátce po 14. hodině vyjížděly všechny složky záchranného systému na kladenskou ulici Čsl. Armády. Autobus tu na náměstí Svobody srazil na přechodu chodkyni. Nehoda pro ni skončila katastrofálně.

Událost se podle mluvčí středočeské policie M. Richterové odehrála tak, že 36letý řidič autobusu jel od ulice Jana Palacha směrem k ulici Pod Zámkem. Při odbočování vpravo pravděpodobně přehlédl 78letou ženu, která přecházela silnici po vyznačeném přechodu pro chodce.

Při střetu seniorka utrpěla devastující úraz, slovy zdravotníků ztrátové zranění dolní končetiny. Vrtulník ji transportoval do jedné z pražských nemocnic.

Nikdo další zranění neutrpěl. V autobuse na služební jízdě kromě řidiče totiž nikdo neseděl. Jak se ale ukázalo, řidič měl pozitivní test na pervitin. Případem se nyní zabývají kriminalisté. Ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti řidiči hrozí odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta.

V souvislosti s touto nehodou se policie obrací o pomoc na všechny svědky, kteří průběh dopravní nehody viděly: „Kontaktujte nás na lince tísňového volání 158.“