Venkovní kluziště mohou bruslaři využívat celou zimu

Foto ilustrační

HRADEC KRÁLOVÉ – Novinka na vánočních trzích slaví velký úspěch, občané ji budou moci využívat až do konce března. Nikoli však na Velkém náměstí, ale postupně na dvou různých místech v centru. K dispozici bude stále zdarma.

Umělé venkovní kluziště letos poprvé doplnilo vánoční trhy na Velkém náměstí a občané ho budou moci využívat celou zimu. Po svátcích bude ale přesunuto na Masarykovo náměstí, kde bude k dispozici přibližně měsíc. Následně se přesune na další dva měsíce k fotbalovému stadionu v Malšovicích. Veškeré náklady spojené s touto ledovou plochou se pohybují ve výši zhruba dva miliony korun. „Dlouho jsme vybírali lokality, kam kluziště pod širým nebem umístit. Chtěli jsme takový prostor, kam je snadné se dostat pěšky nebo veřejnou dopravou, kde je velká koncentrace osob a mohlo by dělat radost,“ dodává za město Miroslav Hloušek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.