Agresivní opilec se na Nový rok dobýval do cizího domu. Napadl i policisty

Při svém řádění rozbil násilník dvoje dveře. Foto: Policie ČR

JIHLAVSKO – Velmi nešťastně začal nový rok šestatřicetiletý muž z Jihlavska, když se násilím snažil dostat do domu, kde navíc ani nebydlí. Kuráž a agresivitu mu dodal alkohol, takže si troufl i na policisty. O případu, k němuž došlo na začátku minulého týdne v Telči, dnes informovala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Policisté byli v časných ranních hodinách přivoláni k bytovému domu, kde se agresivní muž násilím dobýval dovnitř a přitom rozbil dvoje dveře. „Zjevně opilý muž odmítal uposlechnout pokyny, a i přesto, že si policisté udržovali odstup, náhle k jednomu z nich přistoupil a udeřil ho takzvanou hlavičkou. Policisté muže ihned zajistili,“ uvedla mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dechová zkouška ukázala 2,59 promile alkoholu, násilník tak putoval rovnou na záchytku. Napadení policisty si nevyžádalo okamžité lékařské ošetření.

Po vystřízlivění skončil muž v policejní cele a následně si vyslechl obvinění ze tří trestných činů, konkrétně ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a dále z přečinů výtržnictví a poškození cizí věci. Vzniklá škoda přesáhla deset tisíc korun. „Muž poškodil nejen vstupní dveře, ale také boční. Došlo k rozbití skleněné výplně, poškození zámku i desky dveří,“ doplnila mluvčí.

Obviněný muž má za sebou pestrou trestní minulost. Opakovaně byl odsouzen za různorodou trestnou činnost a pobýval i ve vězení. Po obvinění jej policie propustila a je stíhán na svobodě. „Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na šest let,“ dodala Jana Kroutilová.