Přeložka cyklostezky za sportovním areálem Vltava v Budějovicích bude hotová během června

zdroj FB České Budějovice

ČESKÉ BUDĚJOVICE – České Budějovice začnou v nejbližších dnech hledat zhotovitele přeložky cyklostezky za sportovním areálem Vltava. To ale není jediná novinka, kterou město v lokalitě chystá. Naproti Lidlu totiž vznikne nové parkoviště. Návštěvníci sportovního areálu se pak dočkají jeho rozšíření.

„Už loni jsme lidem slíbili, že přeložka cyklostezky bude hotová během června 2024, aby se stihla co největší část cyklistické sezony. A když nám mnozí nevěřili, tak tenhle termín platí i nadále,“ prohlásil první náměstek primátorky Petr Maroš, který má v Budějovicích na starosti investice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Přeložka bude dlouhá 553 metrů při šířce 4 metry a budou ji využívat cyklisté. Začne u křižovatky Diamant, bude pokračovat za sport areálem, dále kolem porostu u ulice U Staré trati a na současnou stezku se napojí nedaleko křižovatky s ulicí Labská. Stávající stezka bude určena pro chodce.

To ale není jediná novinka, kterou město v lokalitě chystá. V části naproti Lidlu vznikne nové parkoviště pro devadesát devět automobilů. To by mělo být hotové nejpozději do 1. července 2024.

Rozšíření potom čeká i samotný sportareál. „Vzniknou tam nová sportoviště. Z jednoho beachvolejbalového hřiště se stane hřiště pro plážový fotbal, budou tam instalovány nové stoly na pingpong, dále hřiště na badminton a pickleball, což je zjednodušený tenis a také na streetball. Navíc tam ještě vznikne půjčovna nářadí pro vodní sporty,“ doplnil Petr Maroš.